Tisztújítás előtt a SOSZ

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) elnöksége 4 éves mandátumát kitöltve a rendkívüli és egyben tisztújító Küldöttgyűlését 2020. június 29. (hétfő) 10.00 órára összehívta. A tisztségekre – 1 elnök, 10 elnökségi tag, 3 felügyelő bizottsági tag – június 13-ig lehetett jelöléseket leadni a SOSZ tagszervezeteknek. Elnöki tisztségre jelölést egyedül dr. Deutsch Tamás, a SOSZ jelenlegi elnöke kapott.

RTG_9646SOSZ elnöksége által felállított Jelölő Bizottság a jelölések összesítése után azon személyek jelölését fogadta el, akik legalább 10 sportszervezet ajánlását élvezték. A jelöltek közül hárman újak a listán a jelenlegi elnökségi tagokhoz képest, bár a magyar sportegyesületi életben igencsak ismertek. Elnöki tisztségre jelölést egyedül dr. Deutsch Tamás a SOSZ jelenlegi elnöke, az MTK Budapest elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság és Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke kapott.

Az elnökségi tagságra jelölés Czerpán István PVSK elnöke, Gergely István a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető Elnöke, dr. Kovács Antal az Atomerőmű Sportegyesület Elnöke, Mátyás Gábor Dunaferr Sportegyesület elnöke, Nyíri Zoltán FTC Ügyvezető alelnöke, Őze István az Újpesti Torna Egylet klubigazgatója, Sámuel Botond a Tatabányai Sport Club elnöke, Sántha Gergely a DVTK SE Elnöke, Ujhidy Tibor a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnöke és Zsoldos Péter KSI ügyvezető elnöke részére érkezett. A Felügyelő Bizottság tagi jelölésnek Hausz Gyula a Főtaxi SE elnöke, Nagy József a SOSZ elnökségi tagja, és Szalai Miklós az FTC gazdasági főigazgatója felelt meg a Jelölő Bizottság szerint.

A SOSZ elnöksége a rendkívüli és egyben tisztújító Küldöttgyűlés napirendjére az alábbi javaslatot tette:

  1. A SOSZ 2019. évi tevékenységéről szóló elnökségi szakmai beszámoló elfogadása
  2. A SOSZ 2019. évi gazdálkodásáról szóló beszámoló elfogadása
  3. A SOSZ Felügyelő Bizottságának a 2019. évi gazdálkodásról szóló beszámolóhoz kapcsolódó jelentésének elfogadása
  4. Alapszabály módosítás
  5. Tájékoztató a Jelölő Bizottság munkájáról
  6. Tisztújítás. A SOSZ elnökének, elnökségének és a Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztása
  7. A SOSZ 2020. évi szakmai programjának elfogadása
  8. A SOSZ 2020. évi költségvetésének elfogadása
  9. Kitüntetések, elismerések átadása