Kettőmillió forint összértékű adományt gyűjtöttek a sportoló gyerekeknek Dunaújvárosban

A koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került családok sportoló gyerekeinek támogatására fogott össze a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) és a BioTechUSA. A Sportegyesületek Országos Szövetsége védnöksége alatt lebonyolított rendezvényen 250 ezer forinttal kiegészült annak az adománynak az összértéke, melyet az I.BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupán adtak össze a résztvevő csapatok, valamint a nézők, ugyanis Dunaújváros önkormányzata is beszállt negyedmillió forinttal.

A Kohászt működtető DKKA Nonprofit Kft. szervezésében, Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő étrend-kiegészítő gyártójának támogatásával rendhagyó felkészülési tornát rendeztek. Augusztus 21-22-én négy NBI-es női kézilabdacsapat – Békéscsabai Előre NKSE, Kisvárda Master Good SE, MTK Budapest és az ötletgazda, DKKA – mérkőzött meg a kupáért a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnokban.
A tornára a csapatok nem érkeztek üres kézzel: saját készleteikből sportfelszereléseket ajánlottak fel olyan gyermekeknek, akinek családja számára gondot jelent a rendszeres testmozgáshoz szükséges ruházat, vagy egyéb kiegészítők megvásárlása.
A torna költségeit teljes egészében a rendezvény névadója és fő támogatója, a BioTechUSA állta.
A csapatok által felajánlott, több mint másfél millió forint értékű sportfelszerelést, valamint a helyszínen kihelyezett gyűjtőládában, nézői adakozásból összegyűlt 254.430 forintot és Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának 250 ezer forintos pénzadományát a rendezvény fővédnökségét ellátó Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) juttatja el a rászoruló családoknak, sportegyesületeknek. Az adományokat a kupa helyszínén Mátyás Gábor a SOSZ elnökségi tagja (Dunaferr SE elnöke és a DKKA ügyvezetője) vett át.

A két napon a mérkőzések telt ház előtt zajlottak, pénteken és szombaton is több mint 300 néző szurkolt a helyszínen a csapatoknak.
A rendhagyó felkészülési torna az MTK győzelmével zárult.
Eredmények
augusztus 21. péntek:
MTK Budapest – Kisvárda Master Good SE
28 – 24

DKKA – Békéscsabai Előre NKSE
28 – 26

augusztus 22. szombat:
Bronzmérkőzés
Kisvárda Master Good SE – Békéscsabai Előre NKSE
34 – 22

Döntő
DKKA – MTK Budapest
28 – 34

Az I. BioTechUSA jótékonysági női kézilabdakupa végeredménye:
1. MTK Budapest
2. Dunaújvárosi Kohász KA
3. Kisvárda Master Good SE
4. Békéscsabai ENKSE

A torna legjobb kapusa: Suba Sára (MTK Budapest)
A torna legjobb mezőnyjátékosa: Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
A torna gólkirálynője: Marincsák Nikolett (13 gól – MTK Budapest)
A döntő legjobb játékosa: Szekerczés Luca (MTK Budapest)
A torna legjobb hazai játékosa: Ferenczy Fruzsina (DKKA)
A döntő legjobb hazai játékosa: Bulath Anita (DKKA)

Köszönjük minden támogatónak és résztvevőnek, szurkolóknak, játékosoknak, szakvezetőnek a hozzájárulásukat!