Veretlenül jutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe a Ferencváros

A Ferencváros a Bajnokok Ligája rájátszásában az idegenbeli 3:3 után hazai pályán 0:0-s döntetlent játszott a Molde ellen a Groupama Arénában, így idegenben lőtt több góljainak köszönhetően 25 év után újra a BL csoportkörében szerepelhet.

Szergej Rebrov négy helyen változtatott a norvégiai odavágó kezdőjéhez képest:

A MOLDÉBAN GÓLT SZERZŐ FRANK BOLI EZÚTTAL A KISPADON KEZDETT, ŐT ZUBKOV VÁLTOTTA A CSATÁRSORBAN. A VÉDELEMBEN CIVIC HELYETT HEISTER, FRIMPONG HELYETT PEDIG LOVRENCSICS GERGŐ VOLT OTT A CSAPATBAN, A KÖZÉPPÁLYÁN LAIDOUNIT SIGÉR DÁVID VÁLTOTTA.
A meccs elején a Fradi birtokolta többet a labdát, kockázatot azonban – érthetően – nem vállalt a magyar csapat, főként a középpályán passzolgattak a játékosok. A norvégok pláne nem nyíltak ki, bár néha egy-egy kezdetleges letámadással megpróbálkoztak a Ferencvárosi térfelén, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

AZ ELSŐ KAPUT ELTALÁLÓ LÖVÉS ZUBKOV NEVÉHEZ FŰZŐDÖTT, AZ UKRÁN TÁMADÓ PRÓBÁLKOZÁSA AZONBAN A KÖZÉPEN ÁLLÓ LINDE ÖLÉBEN LANDOLT.

A csapatok a folytatásban is a biztonságra törekedtek, kidolgozott lehetősége sem a Fradinak, sem a Moldénak nem volt, néhány távoli lövésen kívül nem történt említésre méltó esemény a hátralévő fél órában.

A második félidő az elsőre jellemző óvatosság jegyében kezdődött, aztán a 60. perctől megpróbálta fokozni a tempót a Molde. Hussain ziccerébe Blazic vetette bele magát az ötösön belül, és a folytatásban is ez volt a jellemző:

BÁR A JÁTÉK ÁTTEVŐDÖTT A FERENCVÁROS TÉRFELÉRE, MINDIG VOLT EGY BELÉPŐ LÁB, VAGY EGY MENTENI TUDÓ HAZAI JÁTÉKOS.
Zubkov a norvég rohamok között egy ellentámadás végén óriási helyzetet hagyott ki, Sigér játszotta meg Uzunit, aki remekül ugratta ki az ukrán játékost, aki azonban eltörte a lövést, így Linde könnyedén hárított. A Molde cserékkel és hadrendváltással próbált fogást találni a Fradin, ami részben sikerült:

EGY SZÉP AKCIÓ VÉGÉN A 76. PERCBEN HESTAD KERÜLT ZICCERBE A 16-OSON BELÜL, DIBUSZ AZONBAN EGY ELKÉPESZTŐ BRAVÚRRAL SZÖGLETRE TISZTÁZOTT.

A hajrában a norvégok a kapu elé szegezték a Fradit, de ennél nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani a hősiesen védekező magyar bajnok ellen, amely a

0:0-S DÖNTETLENNEK KÖSZÖNHETŐEN, 3:3-AS ÖSSZESÍTÉSSEL, IDEGENBEN LŐTT TÖBB GÓLLAL MEGNYERTE A PÁRHARCOT, ÉS 25 ÉV UTÁN ÚJRA BEJUTOTT A BAJNOKOK LIGÁJA CSOPORTKÖRÉBE.
Ráadásul veretlenül, hiszen a svéd (Djurgarden), a skót (Celtic), a horvát (Dinamo Zagreb), valamint a norvég (Molde) bajnok ellen sem kapott ki, ezek után aligha lehet megkérdőjelezni, a Ferencváros megérdemelten lesz ott Európa legjobb 32 csapata között!