CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Baranya megyében folytatódtak a vidéki sportegyesületek támogatási szerződéseinek aláírása

96140920-C5EB-492D-8531-E3EA693F78DA

A 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére megítélt támogatások szerződéseinek aláírása Baranya megyében folytatódott. A megyébe összesen 380 millió forint támogatást három pécsi és egy mohácsi sportszervezetnek lett megítélve. A Pécsi Egyetemi Atlétikai Club 210 millió forintot, a Pécsi Vasutas Sportkör 150 millió forintot, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. 5 millió forintot kap, a Mohácsi TE 1888 15 millió forint támogatásban részesül.

A SOSZ és a kedvezményezett sportszervezetek között kötendő támogatási szerződések ünnepélyes aláírására, és az ezt követő sajtótájékoztatóra dr. Deutsch Tamás a SOSZ elnöke, Európai parlamenti képviselő, valamint a kedvezményezett sportszervezetek képviselői jelenlétében 2021. február 25-én, csütörtökön, a Pécsi Vasutas Sportkör Szamosi Nándor Sportcsarnokában került sor.

A SOSZ elnökén kívül megjelent Czerpán István a PVSK elnöke, aki egyben a SOSZ alelnöke is, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. részéről Máté János vezérigazgató, a PEAC képviseletében Dr. Ács Pongrác, elnök. A Mohácsi TE 1888 egyesületét Schmidt Zsuzsanna ügyvezető elnökasszony képviselte.

Az eseményen jelen volt dr. Hoppál Péter, országgyűlési képviselő, Zichy Eszter, a Miniszterelnökség Magyar Falu Program Dél-Dunántúli koordinátora, dr. Péterffy Attila, Pécs polgármestere, dr. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, Decsi István, a PTE kancellárja, Vida János, a PVSK társadalmi alelnöke, Virág Lajos, a SOSZ ügyvezető igazgatója, és számos sajtóorgánum képviselője is.

Megnyitóbeszédében Czerpán István ismertette a tavalyi esztendő óta fennálló nehéz helyzetet, melynek hatására nemcsak az élethelyzetünk, de a sportélet is gyökeresen megváltozott. Vázolta azokat a terveket, amelyek a kilábalást, és a folyamatos működést segítették. Köszönetet mondott az edzőknek, akik hatalmas munkát végeztek, a szülőknek, akik a nehéz helyzetekben is hozták a gyerekeiket az edzésekre, valamint szólt arról, hogy a kormány jelenlegi támogatása is a folyamatos egyesületi működést segíti.

5A41E16D-769C-4F88-AC14-15175F504FD8Dr. Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke elmondta, az 1989-ben alakult szervezetnek folyamatosan emelkedik egyesületi taglétszáma, és az évtizedek alatt a közepes-, és kisegyesületek számára nyújtandó, egyre növekvő támogatási összeg áll rendelkezésére, amely az idei évben meghaladja az egymilliárd forintot. A továbbiakban utalt rá, hogy a mostani támogatásnak hármas célja van: egyrészt bekapcsolják a nagy egyesületeket is a programba, másrészt kompenzálják a járványhelyzet okozta problémák egy részét, valamint az egy évvel elcsúsztatott tokiói olimpiára már kvalifikált, és a még kijutásra esélyes sportolókat is támogatják. A beszéde végén az elnök hozzátette: hogyha valaki összefüggést lát abban, hogy a 19 megye közül Baranyába jutott a legnagyob támogatás, és a között, hogy Czerpán István a SOSZ alelnöke, közel jár az igazsághoz, a PVSK elnökének lobbitevékenységére is szükség volt ahhoz, hogy az összeg ilyen nagyságrendet érjen el.

Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy a rendszerváltás óta folyamatosan támogatott egészségmegőrző területek közül az egyik legfontosabb a sport. Méltatta Baranya az országos sporttérképen elfoglalt vezető szerepét, és köszönetet mondott mindazoknak, egyebek mellett a SOSZ-nak is, akik támogatták az egyesületeket, a feladatok megvalósítását.

A beszédek elhangzása után került sor a dokumentumok ünnepélyes aláírására.