Miskolcra és Egerbe is megérkezett a kiemelt kormányzati támogatás

A Heves- és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kiemelt vidéki sportegyesületekkel is megtörtént a támogatási szerződések aláírása annak keretében, hogy a kormány több, mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 55 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására. A Diósgyőri VTK (DVTK) 300 millió forint, az Egri Városi Sportiskola 70 millió forint, a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. 13 millió forint, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub 3 millió forint, a Honvéd Zalka Sportegyesület 3 millió forint és a SecondWind Mátrafüredi Közhasznú Sportegyesület millió kormányzati támogatást kapott.
B3413CC6-B437-4CDC-B7B9-1CDFED914152Az Egerben és Miskolcon megtartott sajtótájékoztatón jelentette be Deutsch Tamás a SOSZ elnöke, hogy a 2,1 milliárd forintos támogatásnak már 55 kiemelt sportegyesület a kedvezményezettje.

“A Sportegyesületek Országos Szövetsége a tavalyi év harmadik harmadában dolgozott ki egy programot, amit a kormánynak benyújtott, mert úgy láttuk, ahogy sok más ágazatot, úgy a magyar sport világát is komoly problémák elé állította az új koronavírus-járvány” . A SOSZ elnöke kiemelte: a fővárosi és vidéki nagy, közepes és kis egyesületeknek is olyan problémákkal kellett szembesülniük, amely problémáknak egy része anyagi természetű volt. Éppen azért a SOSZ arra tett javaslatot, hogy a kormány indítson el egy olyan támogatási programot, amely legfontosabb célja, hogy az új koronavírus járvány pénzügyi nehézségeinek legalább részbeni orvoslására költségvetési támogatást nyújt vidéki magyar sportegyesületeknek.

“Ennek a programnak az a célja, hogy segítséget nyújtson a bajban, ráadásul ismerjük a mondást, aki gyorsan ad kétszer ad, tehát a gazdasági problémák részbeni orvoslása érdekében a legfontosabb, hogy minél előbb érkezzen a segítség” – fűzte hozzá.

Megemlítette: a programon keresztül a pandémia miatt idén nyárra halasztott olimpiára és paralimpiára indulási jogot szerzett sportolók minél nyugodtabb, jobb felkészülését is segítik.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke hangsúlyozta: a tavalyi év nagyon hátrányosan érintette a sportot, éppen ezért ez egy roppant fontos és hasznos támogatás.

02521FAA-2009-4393-8987-FE1088420A3F“Kifejezetten büszke vagyok rá, hogy a vidéki nagyegyesületek közül a DVTK az, amelyik a legnagyobb támogatást kapta” – emelte ki, kitérve rá: az idén 111. születésnapját ünneplő klubban jelenleg 22 sportág űzhető

“A támogatás összesen közel ezer utánpótlás és felnőtt sportolónknak nyújt segítséget a minél eredményesebb sportszakmai munka folytatásához. A koronavírus-járvány rendkívül súlyosan érintette a DVTK összes szakosztályát. Ezért is sokat jelent a SOSZ támogatása, amit elsősorban egyéni sportolóink felkészülésének finanszírozására, edzéslehetőségeik biztosítására használunk fel. Jelenleg négy olyan sportolónk is van, akiknek minden esélye megvan arra, hogy a tokiói olimpián is képviselhetik majd Magyarországot” – tette hozzá a DVTK elnöke.

3837C0B0-2D47-4FF9-AD35-915E43CA6701