Bajnok a Fradi a női kézilabdában is

A Ferencváros tizennégy góllal, 35–21-re legyőzte hazai környezetben az MTK-t a női kézilabda NB I-ben, így hat év után először, összességében 13. alkalommal megnyerte a magyar bajnokságot!

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–MTK BUDAPEST 35–21 (18–13)
Elek Gyula Aréna, 1300 
néző. V: Őri, Pozdena
FTC: BÍRÓ B. – MALESTEIN 6 (2), Klujber 4 (1), Szucsánszki 2, Behnke, E. BÖLK 7, Márton G. 2. Csere: Janurik (kapus), Csiszár-Szekeres, Kisfaludy, Háfra N. 3, Tóth Nikolett, Stolle 2, KOVÁCS ANETT 5, Schatzl Nadine 3, Pásztor N. 1. Edző: Elek Gábor
MTK: Suba – Juhász Eszter 2, Dakos 2, Szabados G. 1, Bujdosó-Gerháth 3, MARINCSÁK 5, Pelczéder 1. Csere: Győri B. (kapus), Szekerczés 1, PÁL T. 4 (2), Sallai 1, Sári 1. Edző: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 9. perc: 8–3. 14. p.: 9–7. 23. p.: 14–8. 35. p.: 21–14. 44. p.: 24–16. 54. p.: 32–18
Kiállítások: 4, ill. 0 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: 
– Feszesebb első félidőre és nehezebb másodikra számítottam. Nagyon örülünk, különleges így befejezni egy iszonyatosan nehéz idényt, pláne hogy a végén már a szurkolóink is visszatérhettek. Nagyon büszke vagyok a játékosokra, a stábra, a vezetőkre. Megértettük már az évad elején, hogy a járvány miatt alkalmazkodnunk kell a megváltozott a körülményekhez, és ez együtt, csapatként sikerült is, mindent túléltünk – ez lett a jutalma.
Rutka Péter (másodedző): – Tiszta szívből gratulálok a Ferencvárosnak a bajnoki címhez, nagyon megdolgozott érte. Tudtuk, hogy ilyen jellegű és hangulatú játék és meccs vár ránk. Az első félidőben még tartottuk magunkat, de a szünet után kijött a különbség. Bennünk volt a szerdai, Debrecen elleni mérkőzés, a végére elfáradtunk, mentálisan is elfogytunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Csordultig megtelt az Elek Gyula Aréna, ami nem is csoda, hiszen bajnokavatásra készültek a ferencvárosi szurkolók. Elek Gábor együttese az elmúlt hetek eredményeinek és legfőképpen a Győri ETO kilencgólos legyőzésének köszönhetően a saját kezébe vette a sorsát az aranyérem kérdésében. Debrecenben ugyan nagyon megszenvedett a sikerért a Fradi, de utána már magabiztosan nyert Fehérváron, és erre készült az MTK ellen is.

A kék-fehéreknél csak a kispadról figyelhette a találkozót a nyáron a Népligetbe visszatérő Szöllősi-Zácsik Szandra, mint ahogy hazai oldalon is csak az oldalvonal mellől biztathatta társait Kovacsics Anikó (a tokiói olimpiára készülő válogatott remélhetőleg már mindkettejükre számíthat). Az FTC Emily Bölk és Szucsánszki Zita vezérletével nagyon bekezdett, Golovin Vlagyimirnek már a kilencedik perc elején időt kellett kérnie (8–3).

Merthogy a nemzetközi kupaindulásért harcoló MTK sem akarta eljátszani az áldozati bárány szerepét, és ennek megfelelően Marincsák Nikolett góljaival kettőre feljött. Ekkor Eleknek kellett fejmosást tartania, amelyet követően Angela Malestein aktivizálta magát, a szünetig hat gólt rámolt be, ezzel 18–13-ra vezetett félidőben az FTC.

Amelybe a második játékrészre érkezett Schatzl Nadine, aki Háfra Noémihez hasonlóan utolsó meccsét játszotta a IX. kerületi csapatban, a nyártól mindketten a Győri ETO-ban folytatják. Az MTK minden tőle telhetőt megtett, hogy nem tudta tovább szorosabbá tenni a meccset, abban a többször ziccerben védő Bíró Blanka akadályozta meg Pál Tamaráékat.

A meccs utolsó negyedére már tíz fölé kúszott a különbség, a kapu mögötti szektor meg elkezdte éltetni a bajnokcsapatot. A hazaiaknál a benevezett keret valamennyi tagja pályára került, és részese lehetett a lefújás után új lendületet kapó fiesztának.

A Ferencváros 35–21-es győzelmével hat év után lett ismét bajnok (a BL-final fourra készülő ETO pontszámban még beérheti, de az egymás elleni eredmények miatt meg nem előzheti), és összességében a 13. elsőségének örülhetett. Az örökrangsor élén a Győr és a Vasas áll 15 aranyéremmel.

Az aranyérmeket Nagy László, a magyar szövetség (MKSZ) alelnöke akasztotta a bajnokcsapat játékosainak nyakába, majd Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita tőle vehette át a bajnoki trófeát is.

Bajnok: FTC-Rail Cargo Hungaria (Ballai Borbála, Julia Behnke, Bíró Blanka, Emily Bölk, Csiszár-Szekeres Klára, Hadfi Gréta, Háfra Noémi, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett, Klujber Katrin, Kovács Anett, Kovacsics Anikó, Angela Malestein, Márton Gréta, Pásztor Noémi, Schatzl Nadine, Alicia Stolle, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett, edző: Elek Gábor)