A SOSZ elnöksége Gyulay Zsoltot támogatja a MOB elnökválasztásán

Kulcsár Krisztián 2022. január 31-ei hatállyal lemondott a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki tisztségről, ezért a MOB elnökválasztó közgyűlést tart 2022. január 29-én.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége a megválasztandó új MOB elnök személyével kapcsolatosan állásfoglalást fogalmazott meg, amelyet itt olvashatnak:

A Magyar Olimpiai Bizottság jelenlegi alapszabálya nem teszi lehetővé a magyar sport talán legfontosabb szervezeti egységeinek, a sportegyesületeknek a képviseletét a MOB közgyűlésben. Ezért is emeltük fel a szavunkat decemberben, amikor több más, a MOB közgyűléséből száműzött szervezettel együtt követeltük az olimpiai bizottság korábbi elnökének távozását és új alapszabály elfogadását.

Miután a közgyűlés megvonta a bizalmat az elnöktől, a MOB-tagoknak lehetőségük van olyan elnököt választani, aki ismét a magyar sport parlamentjévé, a magyar sport egészéért felelősséget érző szervezetté teszi az olimpiai bizottságot.

A kétszeres olimpiai bajnok, 33 éve MOB-tag Gyulay Zsoltot, aki sportegyesületi és vállalati vezetőként is dolgozott korábban, olyan jelöltnek tartjuk, aki képes integrálni a hazai sportélet minden szereplőjét és aki értékén kezeli a sportegyesületek fontosságát, a kluboknál zajló szakmai munkát.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) elnöksége