Küldöttgyűlést tartott a SOSZ

Május 27-én pénteken nagy létszámú jelenléttel, Dr. Deutsch Tamás elnök vezetésével megtartotta éves Küldöttgyűlését a Sportegyesületek Országos Szövetsége az új multifunkcionális sportcsarnok, az MVM Dome Gold termében. A napirendi pontok tárgyalása között a résztvevőket köszöntötte Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, Dr. Bartha Csaba a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Borsós Endre főosztályvezető a Sportért Felelős Államtitkárság képviseletében, Molnár Zoltán a Magyar Edzők Társaságának elnöke, és Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke.

A Küldöttgyűlésen elfogadásra került a SOSZ 2021. évi tevékenységéről szóló elnökségi szakmai beszámoló, a 2021. évi gazdálkodásról szóló beszámoló, a SOSZ Felügyelő Bizottságának a 2021. évi gazdálkodásról szóló beszámolóhoz kapcsolódó jelentése, a SOSZ 2022. évi szakmai programja és 2022. évi költségvetése.

A megüresedett Felügyelő bizottsági helyre Ivkovicné Béres Tímeát, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjét választották meg. A résztvevők az esemény előtt és után vezetett túrán vehettek részt a helyszínen.

Az ülés zárásaként a 2021. év értékelése után díjak átadására került sor.

SOSZ 750. tagszervezete: Egri Városi Sportiskola

Egyesületi eredményességi rangsor 2021: (a sportegyesületek eredményességi rangsora 1-8. helyezettje a 2021. évben rendezett Európa-bajnokságokon, Európa Játékokon, Világbajnokságokon és az Olimpiai- és Paralimpiai játékokon olimpiai és paralimpiai versenyszámokban szerzett olimpia pontok alapján) :

1             Budapesti Honvéd Sportegyesület

2             Ferencvárosi Torna Club

3             Újpesti Torna Egylet

4             Vasas SC

5             BVSC-Zugló

6             Magyar Testgyakorlók Köre Budapest

7             Győri Vizisport Egyesület

8             Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Év parasport egyesülete: VASAS SPORT CLUB

Kiemelkedő sportszervezeti vezető – díj: dr. Baluka Csabáné, dr. Kovács Antal

Közösségi sportszervezeti díj: Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

Brüll Alfréd Életmű díj: Gallov Rezső

Fotók: Cseh Péter

További fotók a SOSZ Facebook oldalán: https://www.facebook.com/Sportegyes%C3%BCletek-Orsz%C3%A1gos-Sz%C3%B6vets%C3%A9ge-SOSZ-1800721503528228