Egy magyar érem született a 16. FINA rövidpályás vb-n

Szabó Szebasztián 50 pillangó nyert bronzérme volt az egyetlen medália, ami ezen a rövidpályás vb-n a magyar csapatnak termett. A két főből álló küldöttségünk mindenesetre szépen szerepelt az ausztráliai Melbourne városában, hiszen Jakabos Zsuzsannát és Szabó Szebasztiánt 3 döntőben is láthattuk úszni. 

A tavalyi, Abu-Dzabi-ban zajló rövidpályás világbajnokságon 12 magyar indult, azonban az érem egyiküknek sem jött össze. Ezt az eredményt most a két fős csapatunk – amelyet a győriek különítményének is lehet nevezni – Jakabos Zsu és Szabó Szebi egyetlen bronzéremmel túlszárnyalta.

Azonban ezen a világbajnokságon – a körülményekhez képest (félig-meddig nyitott uszoda, 12 fok a döntőknél, az időmérő-rendszer gyakori meghibásodásai) meglehetősen sok világrekord született. Hat kontinens 160 országából több mint 560 sportoló vett részt 48 versenyszámban – köztük az először a rövidpályás világbajnokság programjában szereplő női 1500 méteres gyorsúszásban és a férfi 800 méteres gyorsúszásban is. Melbourne-ben 14 világrekord, 6 junior világrekord és 23 világbajnoki rekord született. Huszonnégy ország áll az esemény éremtáblázatán (Magyarország Szebi bronzérmével a 23. helyen végzett), bemutatva az úszás globális vonzerejét és a sportág versenyképességét.

A következő világeseményt (ha nem mondják le ismét) Fukuoka rendezi, hiszen a japán város ad otthont a 20. FINA Világbajnokságnak 2023. július 14 – 30 között.

Forrás: Magyar Úszó Szövetség – https://musz.hu/egy-magyar-erem-szuletett-a-16-fina-rovidpalyas-vb-n-osszegzes-melbourne-bol/

https://musz.hu/egy-magyar-erem-szuletett-a-16-fina-rovidpalyas-vb-n-osszegzes-melbourne-bol/