Megvan a Győr 17. bajnoki címe

A női kézilabda NB I-ben a Győri Audi ETO KC az MTK legyőzésével bebiztosította újabb bajnoki címét.

A Győri Audi ETO KC szombaton abban a tudatban léphetett pályára z MTK ellen a női kézilabda NB I utolsó előtti fordulójában, hogy győzelem esetén megvédi címét és megnyeri története 17. bajnoki címét. A Fradi ugyan pontszámban még beérhetné a Győrt jövő héten, de az egymás elleni eredmények miatt (a Győr otthon 31–20-ra nyert az FTC ellen, idegenben pedig c32–26-ra kapott ki) egy szombati sikerrel már révbe érhetett az ETO.

Ezért nagy számban kísérték el a vendégeket a fővárosba az ETO szurkolói, akiknek nem is kellett csalódniuk, bár az MTK amennyire csak tudta, próbálta megnehezíteni a Győr dolgát – ameddig tudta… 

A 23. percben például még csak egy góllal vezetett a Győr, ami miatt időt is kért Ambros Martin, a vendégek szakvezetője, és talán ennek is volt köszönhető, hogy 13–12 után a szünetig megnégyszerezte előnyét a vendégcsapat és 17–13 győri vezetésnél fordultak a csapatok. A második félidő elejét aztán megnyomta a Győr: Estelle Nze Minko kilenc percen belül öt gólt lőtt (a meccsen összesen hetet, amivel ő lett a legeredményesebb), a csapata pedig 26–15-re meglépett.

A győriek végül győztek és az utolsó forduló előtt bajnoki címet ünnepelhetnek – tizenhetedszer –, hogy aztán folytathassák a felkészülést a Bajnokok Ligája júniusi, budapesti négyes döntőjére.

Végig szoros eredmény mellett 26–24-re győzött a Kisvárda Dunaújvárosban. A meccs legeredményesebb játékosa, Udvardi Laura 11 lövésből kilenc góllal vette ki a részét a vendégek győzelméből.  

Az is eldőlt ebben a fordulóban, hogy az Érd mellett a NEKA végez kieső helyen. A NEKA ugyanis kikapott Mosonmagyaróváron, így már nem tud előrelépni a 13. helyről. Az NB I/B-ből pedig a Vasas SC és a Kozármisleny jut fel.

Forrás: https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-nb-i-nyert-a-fovarosban-megvan-a-gyor-17-bajnoki-cime-2957945