CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

HISZEK Benned Sport Program

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága (Államtitkárság) meghirdette a HISZEK Benned Sport Programot (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program). A program céljaként az egészséges életmódra nevelést, a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben és tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket a társadalmi felzárkóztatás terén, valamint a szabadidősportot végző társadalmi rétegek szélesítésének jelentőségét az ország népegészségügyi mutatóinak fejlődése érdekében jelölte meg.
A HISZEK Benned Sport Program II, alprogramjaként az ország bármely területén működő kis-és közepes sportegyesületek utánpótlás bázisának növelését kívánja támogatni az Államtitkárság a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) közreműködésével. Olyan projektek nevezését várja a SOSZ, melyek a tehetség-kiválasztáshoz, tehetség-gondozáshoz kapcsolódó teendőkhöz társuló feladatok megvalósítását szolgálják, például: sportági toborzó események szervezése, a megnövekedett taglétszám következtében szükséges sportszakemberi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kiadások, létesítmény-használat, sporteszköz beszerzések, nevezési díjak ráfordításainak biztosítása.
Az igényelhető támogatás mértéke legalább 500 000 Ft, legfeljebb 5 000 000 Ft

A Program keretében támogatott sportszervezetek:

HISZEK Benned Sport Program II. alprogram IV. ütem támogatott sportszervezetek

A támogatás elszámolási határideje: 2020. február 14.

Az elszámolás részei:

  1. Részletes szakmai beszámoló
  2. Pénzügyi elszámolás (formanyomtatvány: HISZEK Benned Sport Program elszamolas_szamlaosszesito)
  3. a versenyengedéllyel rendelkező utánpótláskorú versenyzői létszám változásáról szóló sportági szakszövetség által kiállított igazolás (formanyomtatvány: IGAZOLÁS A HISZEK BENNED SPORT PROGRAM elszámolásához)

Az elszámoláshoz segédlet a következő linken értehő el:13_2_mell_segedlet_elszamolashoz_